logo

Meet de maxinauten: Jaime

Share

2022/12/19

Hoe ziet een dag eruit als Maxinaut? Wij stelden de vraag aan Projectleider Jaime. Hoe ziet zijn dagelijkse planning er uit? Wat zijn z'n verantwoordelijkheden? Wat vindt hij het leukste aan z'n job? Dit en meer kom je te weten in het interview.

Hoe ervaar je je functie als projectleider?

Jaime: "Het is een leerrijke opdracht, elke dag leer ik dingen bij. Als ik een fout maak of eens iets niet begrijp, kan ik altijd bij iemand terecht voor ondersteuning. Er ligt een zeer aangename werksfeer waardoor ik me snel thuis voelde."

 

Hoe lang oefen je deze functie al uit?

Jaime: “Ik ben sinds midden september aan de slag bij Maxicon en ben sindsdien gekoppeld aan dit project."

 

"Toch had ik er een aantal twijfels bij outsourcing. Na een duidelijk en overtuigend opvolgingsgesprek heb ik de keuze gemaakt om bij Maxicon te tekenen. Ik heb me dit zeker nog niet beklaagd, allesbehalve."
- Jaime, Projectleider bij Xellent

 

Wat behoort tot jouw takenpakket?

Jaime: “Ik maak de planning voor de techniekers en zorg ervoor dat al het materiaal  klaarligt en dat het duidelijk is voor hen wat ze moeten doen als ze op de site komen. Ik plaats ook alle meetsystemen en neem alle laadpalen in dienst. Als de klanten problemen ondervinden met de laadpalen ben ik het aanspreekpunt en probeer ik deze op te lossen. ”

 

Waarin zit voor jou de grootste uitdaging?

Jaime: “Voor mij is de grootste uitdaging de technische schema’s maken en volledig begrijpen. Aangezien dit ook mijn eerste project is als schoolverlater is het een uitdaging om alles correct te communiceren naar de klanten toe. Ik ben ook verantwoordelijk voor het dashboard van de laadpalen, waarbij ik alle instellingen van de laadpalen naar de wens van de klant ga instellen.”

Welke zaken uit je achtergrond komen goed van pas in je job?

Jaime: “Ik had geen ervaring, enkel mijn studies hebben mij een grote voorsprong gegeven. Natuurlijk hebben we enkel de basis geleerd op school. Hierdoor kan ik vlot de draad op pikken maar de nodige extra uitleg kan altijd van pas komen.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Jaime: “Doordat ik glijdende uren heb, ziet elke dag er verschillend uit. Ik rijd gemiddeld een kleine 1000 km per week dus ik bevind mij vaak in de auto. Meestal vertrek ik ’s ochtends naar een site om de nodige werken uit te voeren. Daarna rij ik door naar kantoor en voer ik de nodige administratieve werken uit. Meestal tegen de late namiddag ga ik naar de volgende site zodanig dat ik hierna rechtstreeks naar huis kan vertrekken.”

 

Wat vind je het leukste aan je job?

Jaime: “Het leukste aan de job vind ik de ervaring die op doe, alsook de verantwoordelijkheid die ik krijg. “

 

"Ik ben terecht gekomen in een zeer aangename groepssfeer waar ik me direct thuis voelde. Ik heb een zeer goede begeleiding gekregen, niet enkel bij de klant maar ook vanuit Maxicon"
- Jaime, Projectleider bij Xellent

 

HOe ervaar je werken via outsourcing?

Jaime: “Wanneer ik outsourcing ontdekte, had dit mijn voorkeur, maar toch had ik er een aantal twijfels bij. Na een duidelijk en overtuigend opvolgingsgesprek heb ik de keuze gemaakt om bij Maxicon te tekenen. Ik heb me dit zeker nog niet beklaagd, allesbehalve. Er was altijd zeer duidelijke communicatie omtrent de projecten. Bij de voorstelling bij de klant ging ook steeds een vertegenwoordiger mee, in mijn geval was dit Bram. Hij zorgde er voor dat ik bij elk gesprek op mijn gemak was, wat als schoolverlater zeker niet voor de hand ligt. Hij liet mij het woord nemen, maar als ik iets niet kon beantwoorden of moeite had, sprong hij steeds bij. Dit gaf een zeer geruststellend gevoel." 

 

"Ik ben terecht gekomen in een zeer aangename groepssfeer, waarbij ik me direct thuis voelde. ik heb zeer goede begeleiding, niet enkel bij de klant maar ook vanuit Maxicon. Bij eender welke problemen kan ik altijd bij Laura terecht die me enorm geruststelt  en steeds voor een snelle en correcte oplossing zorgt. Voor mij is dit dus zeer aangenaam werken. Als ik hierover vragen krijg, raad ik het ook altijd aan om toch tenminste eens te informeren bij Maxicon."

 

Is er een specifieke verwezenlijking waarop je trots bent?

Jaime: “Er is niet echt iets specifiek, ik ben echter wel trots op de vooruitgang die ik over de volledige lijn al heb gemaakt.”

 

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Jaime: "Ik heb niet direct een plaats of positie waarin ik mezelf zie in 5 jaar. Voor mij ligt de focus voornamelijk op mezelf verder ontwikkelen en verder bijleren. Mijn interesse ligt bij hernieuwbare energie. Dit wordt niet volledig ingevuld door de laadpalen, maar ik leer er enorm uit. Ik hoop in de toekomst meer projecten te kunnen doen waarin ik deze interesse wel kan toepassen."

 

 

Spreekt het verhaal van Jaime jou aan?

We zoeken nog technische toppers om ons team te versterken. 

Bekijk onze vacatures, solliciteer en word één van onze straffe Maxinauten.

Roeselare HQ

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare

051 79 20 20
info@maxicon.be

Gent

Proeftuinstraat 48
9000 Gent

09 230 08 80
info@maxicon.be

Oudsbergen

Industrieweg-Noord 1195A
3660 Oudsbergen

089 82 10 10
info@maxicon.be

Antwerpen

Frankrijklei 5
2000 Antwerpen

0474 835 775
info@maxicon.be

BE 0642.741.301
Maxicon Retail bv BE0692.747.274 - Maxicon Skills bv BE0789.941.967