logo

Maxicon trotse partner van technoboost Tielt

Share

2020/02/07

Technologie evolueert razendsnel en wordt alsmaar bepalender in het werkveld. Logisch dus dat (ook) de West-Vlaamse industrie meer en meer een beroep doet op technologisch vakmanschap voor de invulling van uitdagende functies. Anders gezegd: de toekomst is aan technisch geschoolde profielen!

Twee jaar geleden is Technoboost ontstaan en dit met de samenwerking van zes partners. Technoboost groeide en telt nu negen partners. De doelstelling was om de industriële sectoren en het technisch- en beroepsonderwijs op een positieve manier in de kijker te zetten. Men wilde de leerlingen laten proeven van de bedrijfsrealiteit en hen in contact brengen met techniek. Binnenkort kan men drie dagen lang genieten van techniek tijdens de beurs. Maar liefst 30 bedrijven en opleidingspartners zetten de technische jobs en opleidingen in de kijker. Tijdens het educatief programma voor het lager en secundair onderwijs werken de leerlingen iets uit in verschillende workshops en doe- momenten.

 

"Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering zorgen dat er volop jobmogelijkheden zijn op het gebied van techniek en technologie", verduidelijkt Valerie Deleersnyder die projectcoördinator is van Technoboost. "Bedrijven en scholen werken nauw samen om leerlingen, leerkrachten en ook hun ouders in contact te brengen met de technologie. Op deze manier worden leerlingen geïnspireerd om een goede studiekeuze te maken. Er is al jaren een tekort aan technisch personeel. Als je een oplossing wil voor het personeelstekort is het belangrijk dat men investeert in de jeugd, want zij zijn de toekomst."

 

De beurs start op donderdag 20 februari en loopt tot en met zaterdag 22 februari. Op donderdag en vrijdag richt de beurs zich tot leerlingen van het lager en secundair onderwijs. Op zaterdag is er het grote publieksmoment. Er kan kennisgemaakt worden met industriële bedrijven, men kan 20 actieve demo's uittesten en eventueel solliciteren voor een job. 

 

Ook het VTI van Tielt werkt graag mee aan de beurs. Momenteel zijn enkele leerlingen druk in de weer om een knikkerbaan te bouwen. Die knikkerbaan krijgt een uniek plaatsje op de beurs zodat iedere bezoeker het werk kan bewonderen. Het profiel van 25 meter werd gemaakt bij kunststofbedrijf Injextru in Tielt. De realisatie gebeurt op school en deels in het bedrijf. De vormgeving gebeurt volledig in de school zelf. Campus de Reynaert en Park Uniek werken ook graag mee aan Technoboost. Zij willen de leerlingen laten proeven van de wetenschap en techniek. Ze krijgen een doe- opdracht en moeten codes kraken om tot een goede oplossing te komen. (NS)

 

De beurs is gratis te bezoeken in de Europahal. Op zaterdag 22 februari is de beurs open van 10 uur tot 13 uur. Kom ons gerust een bezoekje brengen!
 

Bron: Redactie KW. (2020, 6 februari). Jongeren proeven van techniek en wetenschap op Technoboost. Geraadpleegd via https://kw.be/nieuws/samenlevi...

Roeselare HQ

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare

051 79 20 20
info@maxicon.be

Gent

Proeftuinstraat 48
9000 Gent

09 230 08 80
info@maxicon.be

Oudsbergen

Industrieweg-Noord 1195A
3660 Oudsbergen

089 82 10 10
info@maxicon.be

Antwerpen

Brusselstraat 51
2018 Antwerpen

0474 835 775
info@maxicon.be

BE 0642.741.301
Maxicon Retail bv BE0692.747.274 - Maxicon Skills bv BE0789.941.967