logo

Maxicon Genk lanceert jouw talent

Share

2018/01/10

Twee jaar na de oprichting klokt Maxicon dit jaar af op een omzet van ruim 7,5 miljoen euro. “Onze medewerkers zijn onze grote sterkte”, zeggen gedelegeerd bestuurder Emmanuel Bekaert (40) en operations manager Sophie Vangheluwe (32). Het bedrijf uit Ardooie telt op vandaag 135 medewerkers. Op de Bedrijvencontactdagen stelt Maxicon drie nieuwe activiteiten in outsourcing voor: ICT, retail en drone solutions.

Dag op dag twee jaar geleden richtte Sophie Vangheluwe, die eerder werkte voor Bekaert Technics, Maxicon op. Ze bracht het in mei 2016 onder in een bedrijfspand in de Roeselaarsestraat in Ardooie. Na afloop van zijn concurrentiebeding bij hetzelfde Bekaert Technics zette Emmanuel Bekaert ook de stap naar Maxicon. “We doen aan outsourcing van technici en hebben klanten als onder meer Coca-Cola, Sadef, Volvo, Unilin, Poco Loco,… in onze portefeuille”, duidt Emmanuel Bekaert.

 

Zoals bekend is het niet altijd even makkelijk om technische medewerkers met de juiste kwalificatie te vinden. “Zeker niet als het gaat om dringende opdrachten die dan ook nog eens van tijdelijke aard zijn. Onze technici zijn geroutineerd op het vlak van mechanisch en elektrische onderhoud, metaalbewerking en installatie van machines. Het zijn stuk voor stuk bedreven en gemotiveerde specialisten die direct in bedrijven inzetbaar zijn”, stipt Emmanuel Bekaert aan.

 

Sophie Vangheluwe zet het belang van die medewerkers extra in de verf. “Medewerkers vormen het kapitaal van het bedrijf. We proberen met hen zo familiaal mogelijk om te gaan. Die goede sfeer, korte communicatielijnen, een thuisgevoel: dat zorgt ervoor dat mensen zich begrepen en gewaardeerd voelen.” Het bedrijf barst intussen letterlijk en figuurlijk uit zijn voegen. “We hebben grond langs de Rijksweg in Beveren op het oog, waar we tegen 2020 een nieuwe vestiging willen inplanten”, geeft Emmanuel Bekaert nog mee.

Nieuwe activiteiten

Na de technische medewerkers focust Maxicon nu ook op ICT’ters, retailmedewerkers en drone solutions. “In tegenstelling tot de vereenvoudiging die ze met zich meebrengen, zijn ICT-systemen vaak complex opgebouwd.


De installatie en het onderhoud vormen wel een essentieel onderdeel van het gebruiksgemak. We beschikken nu ook over een team van gespecialiseerde informatie- en communicatietechniekers.” Aandacht gaat ook naar retailmedewerkers. “De logistieke en operationele uitdagingen in de retailsector zijn eindeloos. De bevoorrading gebeurt ’s nachts, de aanvulling vaak overdag.” Maxicon Retail biedt ook oplossingen door met een uitgebreide database van medewerkers de aanvulling na de sluitingsuren te laten gebeuren.

 

Zelfs op de nieuwe markt van drone-oplossingen is Maxicon actief. “De potentiële impact die dronetechnologie op tal van industrieën kan hebben, is ronduit indrukwekkend”, vult Sophie Vangheluwe aan. “De instapkosten liggen hoog voor het gebruik van dronetechnologie, naast het strenge wetgevende kader en het leerproces. Maxicon Drone Solutions beschikt over meerdere dronetoestellen en gelicentieerde dronepiloten, elk met hun eigen expertise.” Naast Ardooie heeft Maxicon nog een vestiging in Drongen. 

Roeselare HQ

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare

051 79 20 20
info@maxicon.be

Gent

Proeftuinstraat 48
9000 Gent

09 230 08 80
info@maxicon.be

Oudsbergen

Industrieweg-Noord 1195A
3660 Oudsbergen

089 82 10 10
info@maxicon.be

Antwerpen

Frankrijklei 5
2000 Antwerpen

0474 835 775
info@maxicon.be

BE 0642.741.301
Maxicon Retail bv BE0692.747.274 - Maxicon Skills bv BE0789.941.967