logo

maxicon bouwt nieuw hoofdkwartier in roeselare

Share

2019/08/20

Het gaat het outsourcingsbedrijf Maxicon voor de wind. Sinds 2016 zet ceo Emmanuel Bekaert mensen in knelpuntberoepen aan het werk, maar de huidige hoofdzetel in Ardooie is te klein geworden. In Beveren-Roeselare zijn de bouwwerken voor het nieuwe hoofdkwartier gestart, goed voor een investering van 4 miljoen euro.

Outsourcing zit al enkele jaren stevig in de lift. Het concept is eenvoudig: als onderneming kan je, al dan niet tijdelijk, externe krachten aantrekken om eventuele leemtes of piekmomenten op te vangen. “Maar wij staan in voor alle paperassen en administratie”, stelt Emmanuel Bekaert, oprichter en bezieler van Maxicon. “Wij focussen ons op knelpuntberoepen in de retail, de ICTwereld, de bediendensector en de technische wereld. Met die laatste poot is ook ons hele verhaal gestart. Ondertussen hebben we ook een droneafdeling waarmee we bedrijven assisteren om veiliger en efficiënter te werken.”

 

NIEUW LANDMARK
Op vandaag stelt Maxicon al een 170-tal mensen te werk. Die worden aangestuurd door een team van twaalf vaste bedienden. “In totaal zijn in een veertig- tot vijftigtal bedrijven actief, vooral in Oost- en West- Vlaanderen, maar we hebben ook vestigingen in Drongen en Berchem. Onze ambitie is om uiteindelijk in heel Vlaanderen aanwezig te zijn. 75 procent van onze mensen blijft trouwens voor langere tijd bij hetzelfde bedrijf aan de slag. Ze staan bij ons op de payroll, maar hebben wel een vertrouwde werkomgeving.”

 

De afgelopen drie jaar opereerde Maxicon vanuit de Roeselaarsestraat in Ardooie, pal aan het op- en afrittencomplex van de E403, maar die locatie wordt stilaan (veel) te klein. “We zijn eigenlijk sneller gegroeid dan we verwacht hadden, daarom dringt een nieuw onderkomen zich op.” De locatie voor de toekomst van Maxicon vond Emmanuel op een steenworp van de huidige vestiging, net over de gemeentegrens in Beveren-Roeselare, waar hij een terrein op het volop in ontwikkeling zijnde bedrijvenpark van de West-Vlaamse Intercommunale kocht. Momenteel zijn de eerste voorbereidende grondwerken al gestart en tegen 1 juni 2020 moet Maxicon Ardooie voor Beveren inruilen. “Allemaal erg spannend”, glimlacht Emmanuel. “Maar een nieuwe hoofdzetel is nodig om ons te wapenen voor de komende jaren.” Op het perceel van 4.985 vierkante meter verrijst een nieuwbouw die een landmark langs de R32 moet worden. “In drie bouwlagen voorzien we in totaal 1.200 vierkante meter bureelruimte en er komt ook een atelier van 900 vierkante meter.” Onze vaste bedienden zullen er gebruik kunnen maken van een gratis strijkdienst. Hun welzijn staat centraal.

 

De eerste jaren zijn we van plan om een deel van kantoren nog te verhuren, maar gaandeweg willen we die met Maxicon helemaal zelf invullen.” “Het is ook de bedoeling om in ons atelier zelf opleidingen te organiseren. Een Maxicon Academy, zeg maar. Zo kunnen onze werknemers zich intern bijscholen, maar hebben we ook de kans om nieuwe krachtente testen op hun vaardigheden.” De nieuwe thuis van Maxicon zet fors in op het duurzame aspect. “We zullen met 100 procent hernieuwbare energie werken”, beklemtoont Emmanuel. “Op het dak komen zonnepanelen en de extra stroom die we moeten inkopen, zal een groen karakter hebben. Dit verhaal speelt al langer dan vandaag bij ons, want onze werknemers rijden met auto’s die door CNG (aardgas, red.) aangedreven worden. Dat gaat toch over een wagenpark van 160 voertuigen.” Ook het welzijn van de Maxicon-krachten zal in het nieuwe pand nóg centraler staan.“Iedereen heeft zijn zeg over hoe zijn of haar persoonlijke werkplek er zal uit zien en we hebben ook een rondvraag gedaan om te weten te komen wat onze mensen nog missen. We vroegen hen onder andere welke taak in hun privéleven veel tijd opslorpt en blijkt dat veel mensen de strijkmand wegwerken als een echte corvee. Daar willen we op inspelen door, eens we in onze nieuwe thuishaven aan het werk zijn, onze vaste bedienden twee of drie dagen per week volledig gratis een strijkdienst aan te bieden.”

 

SAMEN MET ABSOLUTE JOBS
De nieuwbouw in Beveren zal Maxicon zo’n vier miljoen euro kosten, maar effent het pad naar de toekomst, zegt Emmanuel Bekaert. De komende jaren wil de ceo inzetten op overnames van bedrijven in de HR-wereld die het huidige aanbod kunnen aanvullen en versterken. “Daarom hebben we de AM Group opgericht, een nieuwe HR-groepering met Maxicon en Absolute Jobs van Kris Ramboer onder de koepel.” Ook Johan Verhelst en Pieter De Poorter zijn bij het project betrokken. “Door de krachten te bundelen kunnen we sneller gespecialiseerde en innovatieve diensten ontwikkelen en onze klanten nog beter dienen. Op die manier willen we een antwoord bieden op het toenemende tekort aan talent binnen Belgische bedrijven. We denken bijvoorbeeld aan het outsourcen van verpleegkundigen en financiële profielen.” In 2018 waren beide bedrijven goed voor een gezamenlijke omzet van 32 miljoen euro. “Binnen de drie jaar willen we die verdubbelen tot 60 miljoen euro”, klinkt het ambitieus. “De nieuwe groep zal in totaal 250 mensen te werk stellen en vele duizenden uitzendkrachten aan werk helpen. Maar ondertussen focussen we uiteraard ook op de realisatie van onze nieuwe hoofdkwartier”, besluit Emmanuel Bekaert.

Verhaest, P. (2019, 16 augustus). Maxicon bouwt nieuw hoofdkwartier in Roeselare.

 

Geraadpleegd van https://kw.be/nieuws/economie/...

 

 

Roeselare HQ

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare

051 79 20 20
info@maxicon.be

Gent

Proeftuinstraat 48
9000 Gent

09 230 08 80
info@maxicon.be

Oudsbergen

Industrieweg-Noord 1195A
3660 Oudsbergen

089 82 10 10
info@maxicon.be

Antwerpen

Frankrijklei 5
2000 Antwerpen

0474 835 775
info@maxicon.be

BE 0642.741.301
Maxicon Retail bv BE0692.747.274 - Maxicon Skills bv BE0789.941.967