logo

Klant aan het woord: Waf

Share

2023/02/10

Een jarenlange samenwerking is waar we naar streven bij Maxicon. Dit is niet anders bij Werkhuizen August Firlefyn (WAF). Benieuwd hoe zij kijken naar onze samenwerking? Je komt alles te weten in onderstaand interview met Tom De Schutter, interne eindverantwoordelijke voor nieuwbouwprojecten bij WAF.

 

Hoe zou u de activiteit van WAF omschrijven?

Tom De Schutter: "Momenteel is WAF uitgegroeid tot een bekende naam in België op het gebied van de productie en montage van kippers en wisselsystemen en de montage van containersystemen en laadkranen op vrachtwagens. Actieve productontwikkeling, flexibiliteit, nauw contact met de klant en een doorgedreven zin voor kwaliteit hebben WAF gemaakt tot wat het nu is, een familiale kmo die marktleider is in zijn sector, veelzijdig en constructief."

 

Wat is uw functie binnen het bedrijf?

Tom De Schutter:"Interne eindverantwoordelijke voor de nieuwbouwprojecten. Dit gaat van aankoop materialen, tot personeel, tot technische ondersteuning in de werkplaats."

 

Op welk gebied kan Maxicon voor WAF een meerwaarde bieden?

Tom De Schutter:"Oorspronkelijk om de werkpieken op te vangen. Maar ondertussen ook als vaste samenwerking omdat het vinden van de geschikte collega’s op onze werkvloer niet makkelijk is."

 

"De relatie tussen WAF en Maxicon bestaat al sinds jullie uit de startblokken kwamen. Gestart als prospectie, ondertussen uitgegroeid tot een jarenlange samenwerking."
- Tom De Schutter, WAF

 

Kunt u wat meer informatie geven over het project waar de techniekers mogen aan bijdragen?

Tom De Schutter:"Externe techniekers werken steeds in onze atelier in Kruibeke. Hier werken we in kleine groepen met elk hun eindverantwoordelijke. Externe techniekers helpen ons mee met het opbouwen van kippers en haaksystemen die op de vrachtwagen gemonteerd moeten worden. Onder opbouwen verstaan we in onze branche lassen, slijpen, ponsen, knippen, plooien van metalen, om alzo kippers, haaksystemen te monteren op vrachtwagens, dewelke aan strikte eisen moet voldoen. Grote series doen we zelden, dat maakt dat elk project steeds opnieuw een uitdaging is."

 

Tom De Schutter:"Ook in de dienst herstellingen doen we beroep op Maxicon. In deze afdeling komen onze klanten terecht als ze mechanische, hydraulische, elektrische problemen hebben. Wij proberen onze klanten zo snel als mogelijk te helpen, zodat zij snel terug met hun vrachtwagen de weg of werf op kunnen."

Hoe zou u de samenwerking met Maxicon omschrijven? Zowel met onze medewerker op de werkvloer als de verantwoordelijke contactpersoon. 

Tom De Schutter:"De samenwerking met Maxicon verloopt goed. Transparantie is hierin belangrijk en moet van 2 kanten komen. Tot op heden mag ik wel vernoemen dat dit goed verloopt!"

 

Wat is voor jullie het geheim van een succesvolle samenwerking?

Tom De Schutter:"Bij deze kom ik weer uit op transparantie langs de twee kanten. Geven en nemen moet hierbij in evenwicht zijn."

 

Wat zijn, volgens u, belangrijke (karakter)eigenschappen voor een technische medewerker?

Tom De Schutter:"Flexibiliteit, ook al blijven externe techniekers doorgaans staan in de afdeling waar ze beginnen, toch heeft elke firma, elke afdeling zijn eigen manier van aanpak en werkwijze."

 

Hoe zien jullie WAF groeien binnen 5 jaar?

Tom De Schutter:"Door onze inzet, ervaring,  zin voor kwaliteit, maatwerk volgens de wensen van onze klanten, zijn we overtuigd onze positie van constructeur vast te houden."

 

 

Ook nood aan technisch talent? 

Contacteer onze experts, we helpen je graag verder.
info@maxicon.be - 051 79 20 20

Roeselare HQ

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare

051 79 20 20
info@maxicon.be

Gent

Proeftuinstraat 48
9000 Gent

09 230 08 80
info@maxicon.be

Oudsbergen

Industrieweg-Noord 1195A
3660 Oudsbergen

089 82 10 10
info@maxicon.be

Antwerpen

Frankrijklei 5
2000 Antwerpen

0474 835 775
info@maxicon.be

BE 0642.741.301
Maxicon Retail bv BE0692.747.274 - Maxicon Skills bv BE0789.941.967