logo

Meet de maxinauten: ANDY

Share

2023/02/06

Hoe ziet een dag er uit als technieker bij Maxicon? Andy neemt je een dag mee op pad en vertelt over zijn ervaring en carrière de afgelopen 5 jaar.
Stel jezelf kort eens voor. 

 

Andy "Ik ben Andy Frickelo, 44 jaar, bijna 45. Ik woon in Kuurne en heb 3 kinderen. Een zoon van 24, een dochter van 22 en de jongste van 14 jaar oud. Ik ben servicetechnieker en heb al ervaring opgedaan bij verschillende firma’s."

 

Hoe lang ben je al aan het werk bij Maxicon?

 

Andy: “Vier jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar Maxicon na jarenlang vast in dienst te werken. Tot op vandaag heb ik daar geen seconde spijt van gehad."

 

Hoe ben je terecht gekomen bij Maxicon?

 

Andy: “Op een gegeven moment heb ik door omstandigheden mijn ontslag gegeven op mijn vorig werk. Ik zat zonder job dus dan heb ik me meteen ingeschreven bij de vdab. Bij de eerste vijf werkgevers die me opbelden, heb ik een afspraak gemaakt waaronder dus Maxicon. Toen is het in een stroomversnelling gekomen en ben ik snel aan de slag kunnen gaan.”

 

Hoe ervaar je het project bij Ninix?

 

Andy: “ Ninix is een technologiebedrijf in Brugge waar ze machines produceren, maar ik zit in de ontwikkelingsfase van de machinebouw. Het is een bedrijf dat vooral werkt aan prototypes. Geen standaardmachines, maar echt maatwerk vooral gericht naar de medische sector in zowel binnen- als buitenland. Ik zit er nu sinds april en heb de eer om mee te werken aan een machine die omgebouwd wordt voor Brazilië.

 

Toen ik bij Maxicon ben gestart, heb ik meteen de voorkeur gegeven aan langdurige projecten. Ik ben een persoon die zich graag settelt en vandaar de keuze. We komen steeds in een ander bedrijf terechtkomen en als externe krijg je niet altijd het mooistewerk toebedeeld. Dat is een minder kantje aan outsourcing alhoewel ik niet kan klagen over de projecten die ik al gedaan heb, mede omdat ik ervoor open sta om uit te slapen voor mijn job. In 2019 ben ik bijvoorbeeld zeven maanden op verplaatsing geweest in Antwerpen. Ook in Luxemburg, Eupen en Rouen heb ik gewerkt. Toen was er helaas corona waardoor dit niet meer mogelijk was. Voor mij zijn er persoonlijk geen nadelen aan de outsourcingssector. Vier jaar geleden heb ik die keuze gemaakt en ben ik in het onbekende gesprongen. Ik heb het mij nog geen seconde beklaagd."

Beschrijf eens een typische werkdag.

 

Andy: “Ik werk momenteel aan een machine die werd ontworpen in Nederland die omgebouwd wordt voor de firma in Brazilië. Er bestaan van dit type maar twee machines. Ik sta van a tot z in voor de ombouw aangezien ik de enige mecanicien ben tussen de programmeurs en elektriciens. Alle onderdelen van de machine zijn dus door mijn handen gegaan. Ik krijg de tekeningen en alle nodige onderdelen worden ook meestal correct aangeleverd. Indien er nog aanpassingen nodig zijn, kan ik draaien, frezen of slijpen, alles is voor handen. Dat is ook het leuke aan dit project, ik krijg veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Iedere dag heeft iets anders in petto, machtig skwon werk.

 

Wat zou je doen als je een dag met de baas mocht ruilen?
 

 

Andy: “(zucht) Eerlijk gezegd zou ik het niet weten. Ik zou niet meteen iets veranderen aan de werking van Maxicon op vandaag. Ik werk hier nu vier jaar en er heerst steeds een gemoedelijke sfeer. Je kunt steeds terecht bij Rebecca en Deborah terecht, maar ook bij Emmanuel, Sophie, Emily en de rest van het bureauteam. Als je met vragen zit, krijg je meteen een deftig antwoord. Ja is ja en nee is nee. Ook onder de collega’s zit de sfeer goed en de feestjes zijn onvergetelijk. Het laatste feest ter ere van het 5-jarig bestaan was er los overin de positieve zin (lacht). Voor mij is het goed zoals het is, mij hoor je niet klagen.”

 

Wat is voor jou, tot nu toe, het hoogtepunt geweest in je carrière?

 

Andy: "Het hoogtepunt was toch wel het 5e verjaardagsfeest, ons eerste feestje na de coronaperiode. Het was echt de max, alles erop en eraan. De medewerkers die vijf jaar in dienst zijn, hebben machtige cadeaus in ontvangst mogen nemen dus ik hoop dat dit voor mij binnenkort ook zo zal zijn (lacht).

 

Op werkvlak heb ik twee hoogtepunten. Ten eerste mijn periode bij Viscon. Voor dit project mocht ik vaak uit slapen zoals de periode in Antwerpen waar we met zes collega’s waren. Zowel tijdens als na het werk heb ik hier heel goede herinneringen aan. Daarnaast ook het project bij Cretes waarvoor ik in Verviers en Rouen zat. Dit was een van de mooiste werken waar ik al aan mocht meewerken. We zijn vertrokken van een lege hangar waar we een volledig machinepark hebben in geplaatst. Ik hoop dat er nog veel zo’n projecten zullen volgen want dit ligt me echt 100%. Ik ben iemand die afwisseling nodig heeft. Je moet mij geen acht uur lang aan de band plaatsen dan zou ik zot worden. Ik heb uitdaging nodig en moet ook vooruitgang zien in mijn werk. Naar Deborah toe wil ik mijn petje afnemen. Sinds zij er is, heb ik steeds mooie projecten gekregen waar ik heel tevreden mee ben. Dat heb ik haar ook al verschillende keren gezegd.

 

Ben je nog altijd tevreden? Wat vind je het leukste aan je job?

 

Andy: “Vooral de afwisseling die je hebt. Je vertrekt van nul en ziet de opbouw van een machine van a tot z. Na enkele maanden heb je een volledige machine samengesteld en dat geeft voldoening. Ik zou niet meer terug willen naar mijn vorig leven waar ik 13 jaar in vast dienstverband werkte. Ik heb er veel bijgeleerd, maar ik zie mezelf niet meer terugkeren naar elke dag een vaste werkplek. Ik heb daarvoor te veel uitdaging nodig, ik ken mezelf. Ik heb ook mijn beperkingen en ben daarin ook eerlijk naar de klant toe, vroeg of laat val je toch door de mand. Ik weet ondertussen goed wat ik kan en wat niet. Ik ben ook niet meer in de fase van mijn leven waarin ik nog veel wil bijleren. Ik doe liever door in de zaken waar ik goed in ben."

 

Zou je vrienden aanraden om hier te komen werken?

 

Andy: "Doorheen de jaren heb ik al drie mensen kunnen aanbrengen. Hier krijg je veel voordelen die je niet hebt in een fabriek zoals een hospitalisatieverzekering. Ook de wagen is een grote kost die je bespaard indien je kiest voor een privéwagen zoals in mijn geval. Als je uitdaging zoekt en toe bent aan iets nieuws, outsourcing is booming business op vandaag. Als technieker hoef je niet bang te zijn om erin te springen. Mocht het je ding niet zijn kun je altijd nog een stap terugnemen. Waarom zou je het niet proberen en de stap zetten. Ikzelf heb dit ook gedaan en heb er nog geen seconde spijt van gehad. Als ik vier jaar geleden had geweten hoe mijn job er vandaag uit ziet, had ik misschien al tien jaar eerder de stap gezet. Je komt met meerdere bedrijven in contact en leert veel mensen kennen. Ik heb zelfs nog altijd nauw contact met collega’s van vroegere projecten. Naar mijn mening blijf je ook terplekke trappelen na lang werken in eenzelfde omgeving. Ze hebben me ooit verteld dat je om de vijf jaar moet veranderen van werkgever als je wilt blijven groeien. Bij Maxicon heb je het voordeel dat je binnen hetzelfde bedrijf die variatie hebt. Ik zou het zeker aanraden."

 

Heb je tips/advies voor collega's of startende techniekers?

 

Andy: "Luisteren, daar heeft de jeugd het soms wat moeilijk mee. Akkoord, ze hebben zeker kennis meegekregen vanop de schoolbanken, maar daarom weet je nog niet alles beter. Durf ook om hulp vragen in plaats van je eigen ding te doen waardoor je tegen de muur loopt. Met je oren en ogen kun je heel wat stelen op de werkvloer."

 

 
Spreekt het verhaal van Andy jou aan?
 

We zoeken nog technische toppers om ons team te versterken. 

Bekijk onze vacatures, solliciteer en word één van onze straffe Maxinauten.

Roeselare HQ

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare

051 79 20 20
info@maxicon.be

Landegem

Vosselarestr. 73 unit 15
9850 Landegem

09 230 08 80
info@maxicon.be

Oudsbergen

Industrieweg-Noord 1195A
3660 Oudsbergen

089 82 10 10
info@maxicon.be

Antwerpen

Brusselstraat 51
2018 Antwerpen

09 230 08 80

info@maxicon.be

BE 0642.741.301
Maxicon Retail bv BE0692.747.274 - Maxicon Skills bv BE0789.941.967