logo

Meet de maxinauten: Lien

Share

2023/02/23

Maxicon lanceert niet enkel technisch talent. We beschikken ook over logistiek en retail talent. In dit interview leer je Maxinaut Lien en onze afdeling Retail & Logistix beter kennen.
Wat kun je ons vertellen over jezelf en jouw functie binnen Maxicon?

 

Lien: "Ik ben Lien, 38 jaar en ben Commercieel Recruiter voor Retail & Logistix. Dit houdt in dat ik me zowel bezighoud met HR als sales. Deze divisie is tweeledig, het eerste segment is Retail. Daarin sturen we onze medewerkers uit naar supermarkten om de rekken aan te vullen tijdens de nacht. Een uniek concept gezien supermarkten zelf geen nachtwerk mogen organiseren. Anderzijds is er het logistieke segment. Het woord zegt het zelf, dit houdt alles in qua logistieke medewerkers. Deze functies gaan van orderpickers tot heftruckchauffeurs, reachtruckers en operatoren."

 

Hoe heb je je opstart bij Maxicon ervaren ongeveer 1 jaar geleden?

 

Lien: “Ik heb mijn opstart zeker als positief ervaren, omringd door positieve en professionele collega’s. Iedereen heeft mij goed begeleid en doet dat nog steeds. Het is wel een intense periode geweest. Zowel medewerkers als klanten opvolgen en prospecteren. Dat zorgt voor een pittige uitdaging, je mag geen van beide uit het oog verliezen. Ik ben blij dat ik ondertussen een collega ter versterking heb. Bij Maxicon staat een familiaal gevoel centraal om binding met de medewerkers te creëren en daar wil ik ook op inzetten. Er moet uiteraard een match zijn tussen medewerker en project, maar ook met Maxicon. Dat is een heel belangrijke factor op lange termijn."

 

"Ik zou binnen twee jaar graag in West- en Oost-Vlaanderen een gevestigde waarde zijn en een klinkende naam hebben."
- Lien, commercieel recruiter Retail & Logistix

 
 
Wat was voor jou de overtuigende factor om voor Maxicon te kiezen?

 

Lien: “Ik ben van de streek dus Maxicon is geen onbekende naam voor mij. Ik vind het dan ook een eer om ermee geassocieerd te worden. Trui ken ik al langer, om met haar terug samen te werken maakt de cirkel rond. HR is mijn stokpaardje, bedrijven bezoeken en op zoek gaan naar dé match op de werkvloer, daar hou ik van. De menselijke factor is heel belangrijk voor mij en ik wil dit dan ook graag uitstralen als werkgever.

 

De verwachtingen van de directie zijn hoog. Er moet, zoals in ieder commercieel bedrijf, gepresteerd worden, maar ik vind dat er een hele return is naar de medewerkers toe. Dat gaat over kleine zaken zoals een attentie bij Dag van de Medewerker of op vrijdag samen de week afsluiten. Dat is ook de reden waarom ik heb gekozen voor Maxicon en de mensen erachter. Die feeling wil ik ook doortrekken naar mijn team, dat ze bewust kiezen voor Maxicon als geheel.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

 

Lien: “Gemiddeld staat niet in ons woordenboek bij Maxicon. Elke dag ziet er anders uit, dat maakt het net spannend en uitdagend. Ik kom uit de uitzendsector en weet van mezelf dat ik die adrenaline, kick en rush nodig heb. Maar pas op, na 5 dagen ben ik dan ook wel uitgeteld. We krijgen heel wat speelruimte binnen de leiding van onze unit. We hebben zelf veel in de hand waar we kunnen uit leren en verder groeien. We mogen onze dag zelf indelen mede dankzij glijdende uren. Dat vind ik super, want ik ben niet echt een ochtendmens (lacht). Het is zeker niet elke dag rozengeur en maneschijn in onze branche, maar dat blijft ons alert houden. Dat is dan ook nodig, er is heel wat concurrentie op de markt. Niet enkel in de outsourcingsector, maar ieder bedrijf doet ook zelf aan rekrutering, dus wij moeten nog dat extra tandje bijsteken.”

 
Hoe zie je de groei van Maxicon Retail & Logistix?

 

Lien: “Plots aan het hoofd komen van een divisie dat was… Moeilijk zal ik niet zeggen, want er is al iets opgebouwd, maar het was persoonlijk een hele uitdaging. Het voornaamste doel is om stabiel te blijven, maar stiekem hoop ik op een lichte groei op logistiek vlak, daar heb ik zelf de grootste kennis van. Ik wil Retail & Logistix eerst hier in West-Vlaanderen verder uitbouwen en stevig op de kaart te zetten.”

Wat is je persoonlijke missie en visie?

 

Lien: “Die sluit aan bij het voorgaande. Eerst in West-Vlaanderen een gevestigde waarde worden en daarna uitbreiden naar andere provincies. Ik kijk er naar uit om ons team uit te breiden en samen te groeien zowel vanuit Roeselare als Landegem. Zeker het Logistix verhaal. Ieder bedrijf, hoe klein ze ook zijn, heeft altijd nood aan logistieke ondersteuning. We voelen een grote vraag op de markt dus daar gaan we op inspelen de komende maanden en jaren.”

 

Hoe ziet de divisie er binnen 2 jaar uit?

 

Lien: “Ik zou binnen twee jaar graag in West- en Oost-Vlaanderen een gevestigde waarde en een klinkende naam zijn. Daarna is het de bedoeling om verder uit te breiden naar Antwerpen en Limburg. Mijn moto’s zijn ‘the sky is the limit’ en ‘focus on the goal’. Ik wil overal aanwezig zijn met Maxicon, verspreid over gans Vlaanderen, maar we moeten niet lopen vooraleer we kunnen wandelen. Voor de rest wil ik persoonlijk een goeie, volwaardige Maxicon ambassadeur zijn zodat ik dit ook kan uitstralen naar mijn team. We willen de beste worden en de beste blijven in ons vak. “

 

 

 
Op zoek naar logistiek / retail talent?

 

Contacteer Lien via 051 79 20 20 of lien.vanderhaeghen@maxicon.be
We bekijken graag samen de mogelijkheden hoe we u kunnen ontzorgen.

 

Of interesse om aan de slag te gaan bij Retail & Logistix?

 

 

Check hier onze vacatures

 

Roeselare HQ

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare

051 79 20 20
info@maxicon.be

Landegem

Vosselarestr. 73 unit 15
9850 Landegem

09 230 08 80
info@maxicon.be

Oudsbergen

Industrieweg-Noord 1195A
3660 Oudsbergen

089 82 10 10
info@maxicon.be

Antwerpen

Brusselstraat 51
2018 Antwerpen

09 230 08 80

info@maxicon.be

BE 0642.741.301
Maxicon Retail bv BE0692.747.274 - Maxicon Skills bv BE0789.941.967