logo

Testimonial Ninix technologies

Share

2022/01/25

Een langdurige samenwerking, daar streven we naar bij Maxicon. Dat is niet anders bij NiniX Technologies in Brugge. Daar versterkt technieker Andy nu al enkele maanden het team. Benieuwd hoe zij kijken naar deze samenwerking? Je leest alles in onderstaand interview.

 

Hoe zou u de activiteit van NiniX Technologies omschrijven?

NiniX Technologies heeft 2 hoofdactiviteiten.We ontwikkelen en bouwen automatische assemblage-lijnen op maat van de klant en we ontwikkelen en produceren ook elektronische modules voor toepassing is moeilijke omgevingen, bv in de versnellingsbak van auto’s of in het hete water van een centrale verwarming.We zijn dus een ingenieursbedrijf met eigen productiefaciliteiten.

 

Hoe hebt u Maxicon leren kennen? 

Wij waren in het verleden al bekend met Emmanuël Bekaert van een samenwerking met Bekaert Technics en waren toen ook tevreden over de service en communicatie. Wanneer er toevallig contact gelegd werd vanuit Maxicon was de link rap gelegd.

 

Op welk gebied kan Maxicon voor NiniX een meerwaarde bieden?

De machines die we bouwen zijn meestal eenmalige projecten. Na de ontwikkeling en van zodra de materialen geleverd zijn is het noodzakelijk om zo snel mogelijk de machine of assemblagelijn op te bouwen. Omdat we precisie machines bouwen die snel lopen stellen we ook hoge eisen aan de kwaliteit van de montage en afstelling van de nieuwe machines.Concreet hebben we dus een wisselende nood aan betrouwbare techniekers. Maxicon heeft juist hier de meerwaarde en is voor ons een uitstekende partner.

 

Kunt u wat meer informatie geven over het project waar Andy mag aan bijdragen?

Andy heeft al bijgedragen aan de opbouw van verschillende machines voor diverse klanten. Het grootste project waar hij aan bijgedragen heeft is een assemblagelijn voor Heineken. De machine komt in Brazilië te staan bij een toeleverancier van hen.

 

Hoe verloopt de samenwerking met onze medewerker op de werkvloer? 

De samenwerking loopt vanaf dag 1 prima. Andy is een stipte betrouwbare werkkracht met de nodige vakkennis.

 

Hoe verloopt de communicatie in het algemeen met Maxicon? Hoe zou u de samenwerking omschrijven?

De samenwerking verloopt uitstekend. Vanaf de eerste kennismaking was er direct een goede communicatie over de mogelijkheden van samenwerking. 

Wat zijn, volgens u, belangrijke (karakter)eigenschappen voor een technieker?

Vooral het technisch inzicht is voor ons belangrijk gezien wij telkens prototypes bouwen. Ook dient er toch een goede wisselwerking te zijn tussen de ontwerper en de technieker. Een directe en open communicatie is daar de sleutel tot succes.

 

Welke voor- en nadelen zijn volgens u verbonden aan projectmatige technische ondersteuning?

Ideaal is dat we kunnen  rekenen op dezelfde goede techniekers over een langere periode: er is dan minder opleiding nodig, het werk verloop effectieve en de communicatie is eenvoudiger omdat onze ingenieurs die personen al kennen. 

 

Zou u de diensten van Maxicon aanraden bij andere bedrijven?

Absoluut!

 

Wat is de toekomstvisie van Ninix? Hoe zien jullie de komende vijf jaar? 

We hebben uitstekende vooruitzichten.Na de moeilijke periode van corona zijn er 2 duidelijke trends in de industrie: 

Bedrijven willen minder afhankelijk zijn van toeleveranciers uit China of  andere verre landen. Door weer meer lokaal te produceren kunnen logistieke  problemen vermeden worden. Lokale productie moet wel competitief blijven  dus is een automatische assemblagelijn of een robotcel noodzakelijk.

 

Arbeidskrachten zijn schaarser aan het worden. Door productie uit te voeren met robots of een automaat wordt de productie  minder gevoelig voor tekorten op de arbeidsmarkt of absenteïsme. 

Ook voor de elektronische modules zijn er tal van opportuniteiten. Zo werken we bv aan de ontwikkeling een sensorsysteem voor de bewaking van waterstoftanks.Algemeen wordt aangenomen dat waterstof een van de belangrijke “groene” brandstoffen wordt in de strijd tegen de klimaatverandering.

 

We kunnen dus heel positief zijn over onze toekomst; we zien voor de komende vijf jaar een voortdurende groei voor alle activiteiten van NiniX Technologies. 

 

 

Ook nood aan technisch talent? Contacteer onze experts en vertel ons hoe we je verder kunnen helpen.
info@maxicon.be - 051 79 20 20

Roeselare HQ

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare

051 79 20 20
info@maxicon.be

Landegem

Vosselarestr. 73 unit 15
9850 Landegem

09 230 08 80
info@maxicon.be

Oudsbergen

Industrieweg-Noord 1195A
3660 Oudsbergen

089 82 10 10
info@maxicon.be

Antwerpen

Frankrijklei 5
2000 Antwerpen

0474 835 775
info@maxicon.be

BE 0642.741.301
Maxicon Retail bv BE0692.747.274 - Maxicon Skills bv BE0789.941.967